Glas Javnosti

POGINULO VIŠE OD 100 STRANIH PLAĆENIKA! Ruska vojska gađala Centar za obuku specijalaca u Ukrajini (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Visokopreciznim raketama izveden je napad na Centar za obuku snaga za specijalne operacije u Ukrajini gde su se nalazili strani plaćenici.

Kako je naveo portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, u napadu na Centar koji se nalazi kod grada Ovruč, Žitomirska oblast Ukrajine, ubijeno je više od 100 vojnika Snaga za specijalne operacije i stranih plaćenika.

Pored toga, sa brodova ruske Ratne mornarice koji se nalaze u Crnom moru ispaljene su krstareće rakete "kalibar" na Nježinsku fabriku za remont oklopne tehnike.



"Iz akvatorije Kaspijskog mora - krstarećim raketama morskog baziranja kalibar, kao i iz vazdušnog prostora iznad Krima - avijacionim kompleksima kindžal sa hiperzvučnim aerobalističkim raketama, uništeno je veliko skladište goriva ukrajinskih oružanih snaga u području Konstantinovke, Nikolajevska oblast", otkrio je general.



Konašenkov je dodao da se iz ove baze dovozilo gorivo za ukrajinsku oklopnu tehniku koja se nalazi u zoni borbenih dejstava na jugu Ukrajine.

On je saopštio da je tokom noći operativno-taktička avijacija pogodila 62 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su komandni centri, jedan višecevni raketni sistem, dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i jedno skladište goriva, kao i 52 mesta gde se bila grupisala borbena tehnika.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR