Glas Javnosti

Podneta krivična prijava protiv nemačkog državljanina: U Makedoniji mahao zastavom tzv. velike Albanije

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je da je utvrđeno da je zastavom "velike Albanije" u Tetovu prošlog meseca mahao jedan 21-godišnji državljanin Nemačke i najavila da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

Kako se navodi, Sektor MUP-a za opšti i nasilni kriminal je u saradnji sa tetovskom policijom „rasvetlio krivično-pravni događaj koji se dogodio 11. avgusta na trgu u Tetovu kada je prilikom posete kosovskog premijera Aljbina Kurtija razvijena zastava takozvane velike Albanije, čime je počinjeno krivično delo“.

„Posle preduzimanja operativno-taktičkih mera utvrđen je identitet izvršioca krivičnog dela – to je A. M. (21), koji je nemački državljanin. Protiv tog lica će u koordinaciji sa policijom u Tetovu biti podneta krivična prijava po članu 319. Krivičnog zakonika nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje“, piše u saopštenju MUP-a.


Član 319. Krivičnog zakonika Severne Makedonije se odnosi na „izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti“ i za to je predviđena kazna od jedne do pet godina zatvora.

Zastava sa mapom takozvane velike Albanije, koja obuhvata delove Severne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Grčke, vijorila se na skupu koji je na gradskom trgu organizovala Opština Tetovo 11. avgusta povodom privatne posete premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Policija je 18. avgusta objavila fotografiju čoveka koji je mahao zastavom „velike Albanije“ i pozvala građane da prijave ako ga vide ili imaju informaciju o kome se radi.



Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR