Glas Javnosti

POČINJE LI TREĆI SVETSKI RAT? CIA formirala štab za KONFLIKT SA PEKINGOM!

Svet
Autor: Glas javnosti

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) donela je odluku o pkretanju specijalnog centra iz kojeg bi se pratile sve aktivnosti u mogućem konfliktu sa Pekingom.

To je izjavio sadašnji direktor CIA Vilijam Burns, a cilj "Kineskog centra" je rešavanje globalnog izazova koji postavlja Narodna Republika Kina, a koji zahteva delovanje svih zaposlenih u agenciji, kaže se u saopštenju ove obaveštajne službe koje je podeljeneo javnosti.

Ovaj izveštaj usledio je pošto je Njujork Tajms objavio da je na desetine špijuna koji su radili za američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA) ubijeno je, uhapšeno ili razotkriveno širom sveta, prenosi Sputnjik international.

Ovo se posebno odnosi na zemlje poput Irana, Rusije i Kine, gde su domaće obaveštajne agencije doušnike CIA vrbovale i angažovale kao dvostruke agente.

U jednom izveštaju iz 2013. navodi se da CIA ima pet prioriteta i to su - borba protiv terorizma, sprečavanje širenja nuklearnog oružja i oružja za masovno uništenje, informisanje političkih lidera o važnim događajima u inostranstvu, kontraobaveštajni rad i sajber obaveštajni rad.

Identifikovano je više problema koji dovode do razotkrivanja agenata CIA, a među njima su previše brz proces regrutovanja, preveliko poverenje u izvore i nezasluženo napredovanje u službi. Svi ovi elementi moraju biti promenjeni jer je u pitanju misija koja je ključna za bezbednost.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR