Glas Javnosti

POČELO JE : Ova država uvodi zabranu korišćenja TikTok-a na fakultetima

Svet
Autor: Glas javnosti

Pored TikTok-a, zabranjeni su i Kaspersky, VKontakte, Tencent QQ, WeChat i sve podružnice

Upravni odbor Državnog univerziteta Floride zabranio je TikTok, uključujući i neke druge softvere i aplikacije na uređajima u vlasništvu univerziteta "zbog kontinuiranog i rastućeg pejzaža sajber pretnji".

U dopisu, koji je u sredu poslat predsednicima sistema državnih univerziteta, kancelar Rej Rodrigez rekao je da ova "uredba zahteva od institucija da uklone tehnologije objavljene na listi zabranjenih sa bilo kog univerzitetskog uređaja i da blokiraju mrežni saobraćaj povezan sa ovim tehnologijama".

Zabrana stupa na snagu odmah, navodi se dalje.

- Privatnost podataka, posebno u vezi sa studentima i fakultetskim istraživanjima je od kritičnog prioriteta za sistem Državnog univerziteta Floride - rekli su iz Odbora guvernera za CNN.

Pored TikTok-a, zabranjeni su i Kaspersky, VKontakte, Tencent QQ, WeChat i sve podružnice.

Pored TikTok-a, zabranjeni su i Kaspersky, VKontakte, Tencent QQ, WeChat i sve podružnice.

- Najbolji način za rešavanje zabrinutosti oko nacionalne bezbednosti je transparentna zaštita SAD zasnovana na američkom tlu uz robusno praćenje, proveru i verifikaciju treće strane, koju već primenjujemo. U TikTok-u uživa više od 150 miliona Amerikanaca, uključujući i studente i učitelje za angažovanje na nastavi - objašnjava portparolka kompanije Hilari MekKvejd.

Krajem prošlog meseca, guverner Jute potpisao je zakon koji zahteva od tinejdžera da dobiju roditeljsku dozvolu za korišćenje društvenih mreža. Ranije ove nedelje, Kancelarija poverenika za informacije Velike Britanije kaznila je TikTok zbog brojnih kršenja zakona o zaštiti podataka.

Italija istražuje TikTok zbog "opasnog sadržaja".

Podsetimo, Evropska unija i Amerika među prvima su uvele zabranu upotrebe aplikacije na vladinim uređajima, a ubrzo im se pridružila i Velika Britanija.

(Glas javnosti / Telegraf )

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR