Glas Javnosti

POBEDNICI EUROSONGA PRODALI TROJEF: Novac zarađen prodajom poklanjaju vojsci da kupi dron

Svet
Autor: Glas javnosti

Pobednik ovogodišnje Evrovizije Kaluš Orkestar prodao je na aukciji osvojeni trofej za 900.000 dolara, a novac je namenjen ukrajinskojj vosjci za kupovonu drona, javlja Ukrinform.

Ukrajinski bend je osvojeni kristalni mikrofon namenjen pobedniku Evrovizije prodao na aukciji posredstvom interneta koju je vodio ukrajinski tv-voditelj Serhij Pritula.

"Prijatelji, vi ste neverovatni! Zahvaljujemo se svima koji su donirali novac na ovoj aukciji, a posebno ekipi Vajtbita koja je kupila trofej za 900.000 dolara i sada su postala vlasnici našeg trofeja. Pretplatite se na njih, oni to zaista zaslužuju. Slava Ukrajini! Slava Oružanim snagama Ukrajine“, navodi se u objavi Kaluš Orkestra na Fejsbuku.

Prikupljenim sredstvima biće kupljen bespilotni sistem PD-2, namenjen ukrajinskim oružanim snagama, koji uključuje tri bespilotne letelice ukrajinske proizvodnje i zemaljsku kontrolnu stanicu, rekao je Pritula.

Prodaja se poklopila s nastupom benda na humanitarnom koncertu na berlinskim Brandenburškim vratima,javio je londonski BBC.

Član benda Oleh Psiuk iskoristio je koncert da pozove sve ljude da se "ne navikavaju na rat u Ukrajini", navela je agencija Rojters.

"Mislim da bi vesti o ratu trebalo da budu na nasvnim strana,a sve dok ne nastupi mir", poručio je Psiuk.

Ruska invazija na Ukrajinu, započeta 24. februara, dosad je odnela hiljade života civila, milione Ukrajinca primorala na izbeglištvo, a mnoge ukrajinske gradove pretvorila je u ruševine, podseća britanska agencija. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR