Glas Javnosti
posta

PLAN ZA SPAS AMERIČKE EKONOMIJE

Svet
Autor: Глас јавности

Analitičari ove mere porede sa ulaganjima u ratnim vremenima

Čelnici Bele kuće i Senata postigli su posle teških pregovora dogovor u vezi s paketom od oko 2 hiljade milijardi dolara za pomoć privredi koja je pogođena pandemijom korona virusa, prenosi biznisinfo.ba

Ovim su okončani višednevni maratonski pregovori koji su doveli do jedne od najskupljih i dalekosežnijih mera u istoriji američkog Kongresa.

Analitičari ovo ulaganje porede sa ulaganjima u ratnim vremenima. Prema do sada dostupnim podacima o ovom programu, 250 milijardi dolara izdvojeno za direktna plaćanja pojedincima i porodicama, 350 milijardi dolara
su zajmovi za male firme, 250 milijardi naknada za osiguranje od nezaposlenosti i 500 milijardi zajmovi za firme u problemima.

Predlog zakona takođe ima odredbu kojom će predsedniku Donaldu Trampu i njegovoj porodici, kao i drugim najvišim vladinim zvaničnicima i članovima Kongresa, biti onemogućeno dobijanje kredita za njihove kompanije.

Paket, ako prođe Kongres, bio bi najznačajnija zakonodavna mera preduzeta za suočavanje s rastućom krizom, odnosno pandemijom koja je zaustavila veći deo svetske ekonomije.

Plan će doneti veliki priliv finansijske pomoći američkog ekonomiji koja se teško bori s gubitkom radnih mjesta, sa odredbama za pomoć američkim radnicima i porodicama, kao i malim preduzećima i glavnim industrijama, uključujući aviokompanije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR