Glas Javnosti

PLAN ODOBRILE NORVEŠKA I SAD: Izrael zamrzava palestinska sredstva

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema privremenim mirovnim sporazumima, izraelsko ministarstvo finansija prikuplja porez u ime Palestinaca i na mesečnom nivou šalje sredstva palestinskim vlastima

Izraelska vlada usvojila je danas plan o zamrzavanju palestinskih poreskih sredstava, koja će držati treća zemlja, i saopštila da zadržava pravo da odluči kada će sredstva biti prebačena palestinskim vlastima.


Premijer Izraela Benjamin Netanijahu rekao je da su odluku izraelske vlade podržale Norveška i SAD, što će biti garancija za sprovođenje tog plana.

Prema privremenim mirovnim sporazumima, izraelsko ministarstvo finansija prikuplja porez u ime Palestinaca i na mesečnom nivou šalje sredstva palestinskim vlastima koje imaju ograničenu samoupravu na okupiranoj Zapadnoj obali, ali su postojali stalni problemi u vezi sa sprovođenjem tog aranžmana.


Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) saopštila je danas da  želi sva sredstva u potpunosti i da ne prihvata uslove koji bi onemogućili da plaća svoje osoblje, uključujući ono u Pojasu Gaze.

Generalni sekretar Izvršnog komiteta PLO Husein al Šeik napisao je na platformi X da ta organizacija odbacuje svako smanjenje svojih finansijskih prava ili bilo koje uslove koje nameće Izrael, a na osnovu kojih bi palestinske vlasti bile onemogućene da plaćaju osoblje PLO.


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR