Glas Javnosti

PLAN ENGLESKE ZA MIGRANTE: Premijer najavio novi zakon za rešavanje problema ilegalnih migranata

Svet
Autor: Glas javnosti

Velika Britanija i Albanija postigle su novi sporazum o suzbijanju broja ilegalnih migranata koji pristižu malim čamcima, kao dio mera za ubrzanje procesuiranja tražilaca azila, izjavio je britanski premijer Riši Sunak.

Broj Albanaca koji dolaze u Englesku preko Lamanša naglo je porastao u poslednje dvije godine, a podaci britanske Vlade pokazuju da oni predstavljaju najveći broj među ljudima koji stižu ovom rutom.

Sunak je rekao da će početkom sledeće godine uvesti zakon kojim će migrantima koji dolaze preko Lamanša biti zabranjeno da ostaju u Britaniji, prenosi Rojters.


- Ukoliko uđete ilegalno, ne treba da imate mogućnost da ostanete ovde. Umesto toga, bićete privedeni i brzo vraćeni ili u vašu zemlju ili u drugu bezbednu državu koja će razmotriti vaš zahtev za azil - istakao je Sunak tokom obraćanja Parlamentu Velike Britanije.

Problem migranata koji dolaze u malim čamcima postao je važno političko pitanje za konzetvativnu vladu Britanije, posebno u područjima u severnoj i centralnoj Engleskoj u kojima živi radnička klasa i gde se migranti optužuju za otežano zapošljavanje i stavljanje pritiska na javne službe.

- LJudi su u pravu što se ljute, jer vide što i ja, a to je da jednostavno nije fer. Nije okrutno ni neljubazno što želimo da pokidamo omču kriminalnih bandi koje prodaju ljudsku patnju. Što je dosta - dosta je - naglasio je Sunak.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR