Glas Javnosti

PETOGODIŠNJAK PREMINUO OD AMEBE KOJA JEDE MOZAK: Ovde vreba opasnost!

Svet
Autor: Glas javnosti

Petogodšnji dečak koji se kupao u akva parku u američkom gradu Arlingtonu preminuo je usled dejstva amebe koja nanosi trajno oštećenje mozga.

Vlasti u ovom američkom gradu i Javno zdravlje okruga Tarant bile su obaveštene da je dečak hospitalizovan 5. septembra.

Nažalost, dečak koji je primljen u ovom vremenskom periodu, umro je 11. septembra, a njegov identitet vlasti nisu htele da otkriju.

-U uzorcima vode, uzetih iz prskalica koje se nalaze u parku "Don Misenhimer" pronađen je mikroorganizam "naegleria fowleri", poznatiji kao ameba koja 'jede' mozak, saoptili su zvaničnici.

U periodu kada je dečak došao u kontakt sa kontaminiranom vodom, inspekcija za kontrolu čistoće vode, kažu vlasti, nije tri dana proveravala, odnosno, beležila stepen hlora u vodi.

Voda iz prskalica i voda koja se svakodnevno koristi u domaćinstvu, nisu povezane istim vodovodnim cevima, pa opasnost od potencijalnih smrti građana ne postoji, kažu vlasti.

- Naegleria fowleri" infekcija dešava se kada voda koja je kontaminira ovim mikroorganizmom uđe u telo preko disajnih puteva. Jednom kada uđe u organizam, izaziva ozbiljne, iznenadne i teške posledice po moždani sistem osobe. Uobičajeno se nalazi u jezerim, vrelima, rekama, otpadnim industrijskim vodama.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR