Glas Javnosti

PET PARA NE DAJU: Kod njih nema ni korone, ni zime, plaže krcate (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Dok je u našoj zemlji zima, toplota u Brazilu izmamila je narod na plaže.

Na nevidljivog protivnika u zemlji sambe, fudbala i kafe gotovo da niko ne obraća pažnju, iako je od korone obolelo više od 4.1 miliona stanovnika, a preminulo 127.464.

Broj zaraženih korona virusom u Brazilu je u poslednja 24 sata uvećan za 14.279, dok su od posledica COVID-19 preminula još 504 pacijenata.

Da li biste išli na plažu ako ima previše ljudi, naročito u ovoj situaciji?
 
Brazil se po broju zaraženih nalazi na trećem mestu u svetu, iza SAD i Indije, dok je po broju smrtnih slučajeva od posledica COVID-19, na drugom mestu, nakon SAD.

To Brazilce uopšte izgleda ne tangira. Plaža Ipanema, jedna od najpoznatijih uz Kopakabanu, bila je premala da primi posetioce i suncobrani su bili naređani jedan uz drugi. Naravno, zaštište maske gotovo niko nije nosio, a Brazilci se ponašaju kao da je pandemija prošla.

- Ovih dana je previše vruće. Nisam više mogla da izdržim. Istina je da sam htela da dođem na plažu i opustim se malo. Virus je pod kontrolom i zbog toga sam rešila da izađem - smatra Suelen de Souza (21), medicinska sestra iz jedne od bolnica u Riju, koja je prepuna obolelih od korone.

Tehnički gledano, Ipanema i druge plaže u gradu su zatvorene za kupače, ali te zabrane se niko ne pridržava, dok je građane na ovu neposlušnost pozvao niko drugi do predsednik države Žair Balsonaro, desničarski populista, koji je, dok nije oboleo od korone, tvrdio za nju da je u pitanju tek malo jači virus gripa.

- Korona je kao kiša od koje se ne može pobeći - smatra Balsonero, iako su bili zaraženi i njegova supruga i sin.

BONUS VIDEO: FUDBALSKE ZVEZDE U RUKAMA SRPKINJE


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR