Glas Javnosti

PESKOV: Zapad ima ustaljenu praksu da krivi Rusiju za sve

Svet
Autor: Glas javnosti

Amerika odavno nadzire lidere raznih država, a posebno ih zanima Evropa, rekao je portparol Kremlja.

Desilo se veliko curenje informacija, i to nije prvi put da SAD špijuniraju lidere drugih država, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući nedavno curenje dokumenta Pentagona koja ukazuju na to da su SAD špijunirale ukrajinskog predsednika.

"Ovo se već dešavalo. Ništa nije isključeno", rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, činjenica da su SAD odavno počele da nadziru lidere raznih država, posebno evropskih, više puta je isplivala na površinu.

Sadržaj tajnih dokumenata iz Pentagona je prilično interesantan, trenutno ga svi proučavaju i analiziraju, rekao je Peskov.

Uobičajena je praksa da se Rusija krivi za sve pa i za curenje dokumenata Pentagona, rekao je on.

"Ne, ni na koji način ne mogu da komentarišem izjave da je Rusija kriva. Svima je već dobro poznata tendencija da se uvek, svuda i za sve krivi Rusija. To je već ustaljena dijagnoza. Nemam dodatni komentar", dodao je.

Kina ima pravo da reaguje na provokacije

Ruska Federacija je bila svedok provokativnih akcija protiv Kine, rekao je Peskov i dodao da Peking ima puno pravo da reaguje.

"U veoma kratkom vremenskom periodu bili smo svedoci višestrukih akcija koje su bile provokativne prema Kini. Naravno, Kina ima suvereno pravo da odgovori na te provokativne akcije, na izvođenje vojnih manevara u strogom skladu sa međunarodnim pravom. Pravo Kine i drugih zemalja na ovakvu vrstu reakcije svi treba da poštuju", rekao je Peskov novinarima.

Kina je najavila vojne vežbe severno, južno i istočno od Tajvana, nakon što se tajvanska predsednica Cai Ing-ven sastala u četvrtak sa predsednikom Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevinom Makartijem u Kaliforniji, što je Kina, koja Tajvan smatra svojom teritorijom, snažno osudila.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR