Glas Javnosti

PESKOV: Zapad gaji zabludu o uspehu Kijeva

Svet
Autor: Glas javnosti

Sukob u Ukrajini je u uzlaznoj spirali, Zapad je odan dramatičnoj zabludi o mogućnosti Kijeva da će uspeti na bojnom polju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„On (sukob) se zaista razvija uzlazno. Vidimo da je u porastu indirektna, a ponekad i direktna uvučenost NATO u ovaj sukob. Čujemo izjave koje svedoče o apsolutnoj dominaciji političke volje da se nastavi povećanje ove uključenosti. Mi lično vidimo privrženost zabludi, dramatičnoj zabludi o mogućnosti da Ukrajina može ostvariti nekakav uspeh na bojnom polju“, rekao je Peskov novinarima.

On je podvukao da je ovo „dramatična zabluda zapadne zajednice zbog koje će više puta zažaliti“.



„Sigurni smo u to. U ovo uopšte nema nikakve sumnje. Zato sve ovo stvarno vodi ka tome da sukob degradira i provocira dodatnu napetost u uzlaznoj spirali“, zaključio je Peskov.


„Treba biti svestan sveg cinizma i svih negativnih posledica po njih zbog te igre koju su igrali, obmanjujući Moskvu, obmanjujući narod Donbasa i pokušavajući da im prirede strašniju sudbinu, koju je Rusija sprečila i što Rusija nije dozvolila“, zaključio je Peskov.

Portparol je takođe ocenio da se odnosi Rusije i SAD nalaze na najnižoj tački u istoriji i da nade u poboljšanje nema.

Ranije su bivši francuski predsednik Fransoa Oland i Merkelova izjavili da su Minski sporazumi dali kijevskom režimu vreme da ojača. Početkom decembra, nekadašnja nemačka kancelarka Angela Merkel je u intervjuu izdanju „Cajt“ otkrila koji je bio cilj Minskih sporazuma. Prema njenim rečima, Minski sporazumi iz 2014. godine bili su pokušaj da Ukrajina dobije na vremenu. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su reči Angele Merkel bile neočekivane i razočaravajuće.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR