Glas Javnosti

PESKOV O SUDBINI ZAROBLJENIH AMERA: Za njih ne važi Ženevska konvencija

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki plaćenici koji su zarobljeni u Ukrajini ne mogu da računaju na zaštitu Ženevske konvencije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju „Em-Es-En-Bi-Si“.

„Ne bih da ulazim u objašnjenja pravne strane njihovog zarobljavanja. Jedno je jasno – oni su počinili zločine. Oni nisu vojnici ukrajinske armije. Na njih se ne odnosi Ženevska konvencija“, pojasnio je Peskov.

Kako je istakao, dvojica zarobljenih Amerikanaca treba da odgovaraju za počinjene zločine.„Oni su plaćenici, bili su umešani u nelegalne aktivnosti na teritoriji Ukrajine, pucali na su naše vojnike, ugrožavali njihove živote. Oni moraju da odgovaraju za svoje zločine“, istakao je Peskov, dodajući da prestupe plaćenika iz SAD treba da istraže i ruske vlasti i vlasti republika Donbasa.

Ranije je britanski list „Dejli telegraf“ saopštio da su u Ukrajini zarobljena dvojica Amerikanaca. Šef pres-službe Stejt departmenta SAD Ned Prajs saopštio je da je administracija u Vašingtonu upoznala sa vestima da je jedan Amerikanac otputovao u Ukrajinu kako bi učestvovao u borbenim dejstvima, te da je trenutno njegova sudbina nepoznata.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP