Glas Javnosti

PENTAGON KONAČNO OBJAVLJUJE IZVEŠTAJ O VANZEMALJCIMA: Da li su nas pohodili MALI ZELENI? (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Da li vanzemaljci postoje i da li su pohodili našu planetu? Možda ćemo vrlo brzo dobiti konačno odgovore na ta pitanja.

Dugo očekivani izveštaj američke vlade o NLO (neidentifikovanim letećim objektima) trebalo bi da bude objavljen do kraja juna (25. juna).

Kongres je zatražio izveštaj o NLO nakon brojnih izveštaja američke vojske o letelicama koje se neobično kreću nebom. Izveštaj će biti objavljen nakon kulturološke promene koja je umanjila skepsu američke vojske i američkog političkog vođstva u postojanje vanzemaljskog života.

No, sa malo konačnih dokaza za koje se očekuje da će potvrditi bilo kakve međugalaktičke posete, ostaje da se vidi da li će bilo koji Zemljanin promeniti svoj stav, piše BBC.

Vojni čelnici upozoravaju da tehnologija, ako nije vanzemaljska, može da pripada američkim protivnicima poput Rusije ili Kine.

Prošlog avgusta Pentagon je formirao Radnu grupu zadužene za neidentifikovane vazdušne pojave sa ciljem da istražuje nepoznate letelice. Zadatak grupe je bio da "otkrije, analizira i katalogizira" ovakve događaje, kao i da "stekne uvid u prirodu i poreklo" NLO-a, saopštio je Pentagon.

Poverljiva verzija izveštaja dostavljena je američkim kongresmenima početkom ovog meseca. Neimenovani zvaničnici rekli su američkim medijima da se u izveštaju ne pominju nikakvi dokazi o vanzemaljskim aktivnostima, ali da to objašnjenje nije ni isključeno.

Zanimljivo je da je radna grupa, navodno, utvrdila da NLO koje su pratili nisu tajna američka vojna tehnologija.

Zvaničnici su proučili preko 120 incidenata u poslednje dve decenije, uključujući tri snimka sa kojih je Pentagon prošle godine skinuo oznaku tajnosti. Službeni stav Pentagona o snimcima je da prikazuju "neobjašnjive pojave u vazduhu".

Iako se ne očekuju revolucionarna otkrića, postojanje vladinog izveštaja o ovom pitanju pokazuje kako su NLO-i izašli iz sfere naučne fantastike i pop kulture i zašli u svet američke nacionalne bezbednosti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR