Glas Javnosti

PEKING U STRAHU: Na HILJADE novih kreveta za zaražene koronom

Svet
Autor: Glas javnosti

Iako je broj pozitivnih slučajeva i dalje nizak, u Pekingu se otvaraju dodatni bolnički kapaciteti u slučaju da dođe do novog epidemiološkog talasa.

Dok se situacija u svetu smiruje, mediji su u poslednje vreme pisali da je u Šangaju ponovo došlo do skoka broja novozaraženih koronom. Iako je broj obolelih u Pekingu nizak, odlučeno je da se bolnica sa 1000 kreveta u Sjaotangšanu, u severnom delu Pekinga, igrađena još 2003. godine za lečenje zaraženih SARS-om, obnovi za potrebe pojave potencijalnog talasa zaraze.

Na internetu su se pojavile nezvanične objave o tome da je nekoliko hiljada kreveta već pripremljeno u karantinskom centru u blizini aerodroma, ali informacije nisu potvrđene da ne bi došlo do, kako se pretpostavlja, izazvanja straha u javnosti.


U poslednja 24 časa u Pekingu je registrovano još 62 pozitivna slučaja, od kojih 11 ne ispoljava simptome infekcije, a tokom dvonedeljenog talasa razbuktavanja epidemije u glavnom gradu Kine zabeleženo je oko 450 novozaraženih, prenosi nportal.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR