Glas Javnosti

PAS OSETIO OTKUCAJE POD RUŠEVINAMA BEJRUTA: Spasioci detektovali 19 UDARA U MINUTU, SVI TRAŽE MOGUĆEG PREŽIVELOG! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Velika eksplozija koja je pre mesec dana potresla glavni grad Libana Bejrut, ostavila je za sobom 191 žrtvu, a spasioci i danas prekopavaju ruševine u potrazi za eventualnim preživelima. Nadu da bi ispod hrpe betona mogli da pronađu još nekog preživelog dao im je jedan pas koji je nanjušio pokrete pod njima.

Tačno mesec dana posle katastrofalne eksplozije skladišta amonijum-nitrata u Bejrutu, koja je odnela 191 život, spasioci su jutros nastavili da tragaju za jednim mogućim preživelim.

Potraga među ostacima jedne zgrade u ulici u kojoj su se nekada nalazili barovi i restorani počela je juče popodne, pošto je specijalno obučeni pas spasilačkog tima iz Čilea nanjušio nekakav trag i pojurio ka ruševinama.

U potrazi je potom upotrebljena i kamera koja pokriva 360 stepeni, a koja je ubačena kroz jedan otvor u ruševinama, a onda i zvučni detektor, koji je juče zabeležio moguće otkucaje srca, kojih je bilo 18 do 19 u minutu, ali se taj broj jutros smanjio na sedam.

Iako još nije jasno šta je izvor tih otkucaja, i minimalna mogućnost da u ruševinama i posle toliko vremena ima preživelih veoma zaokuplja pažnju libanske javnosti.

- Stepen verovatnoće da u ruševinama nema nikoga je 99 odsto, ali dok postoji i manje od jedan odsto nade, treba da nastavimo potragu - rekao je jedan pripadnik službe civilne zaštite.

Međutim, po rečima jednog čileanskog dobrovoljca, oprema spasilačkog tima iz njegove zemlje detektuje disanje i otkucaje srca ljudi, a ne životinja, pa se, prema tome, u ruševinama ipak nalazi jedna preživela osoba, navodi AP.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR