Glas Javnosti

PANIKA U VELIKOJ BRITANIJI! Cela nacija u stanju PRIPRAVNOSTI - preti im OPASNA ZARAZA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Hopkinsova: Jasno je da je ovo stalni rizik koji moramo pažljivo pratiti i analizirati da bi shvatili kako do prenošenja može doći

Jedan od glavnih britanskih zdravstvenih funkcionera kaže da je Velika Britanija u stanju pripravnosti zbog izbijanja ptičijeg gripa, tvrdeći da je bolest „stalni rizik“ koji se mora pratiti „veoma pažljivo“ nakon što su još dvoje Britanaca zaraženo, prenose britanski mediji.

Profesorka Suzan Hopkins, glavni medicinski savetnik u Agenciji za zdravstvenu bezbednost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA), rekla je u sredu za emisiju Bi-Bi-Si Radio 4 da zdravstvena agencija prati kako se potencijalno smrtonosni virus širi.

- Jasno je da je ovo stalni rizik koji moramo pažljivo pratiti i analizirati da bi shvatili kako do prenošenja može doći - rekla je ona, prenosi Mejl Onlajn.

unsplash/Gary Bendig
foto: Glas javnosti
- Testiramo kontakte pojedinaca, nudimo testove barem za kontakte pojedinaca. To ćemo nastaviti da radimo kao deo našeg nadzora - dodala je Hopkinskova.

Strogo upozorenje dolazi samo dan nakon što je UKHSA potvrdila da su dva britanska farmera obolela od ptičijeg gripa.

Trenutno nema znakova da su se zarazili prenošenjem ptičijeg gripa sa čoveka na čoveka.

Umesto toga, veruje se da su slučajevi povezani sa izlaganjem bolesnim pticama na jednoj farmi živine na kojoj je poznato da su ove dve osobe nedavno radile.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR