Glas Javnosti

PANIKA U FRANCUSKOJ: Makron se UPLAŠIO pred IZBORE, pa se OBRUŠIO na RIVALKU - socijalni program je LAŽ

Svet
Autor: Glas javnosti

Aktuelni predsednik mogao bi u prvom krugu da osvoji 26 odsto glasova, a njegova glavna konkurentkinja 23 odsto.

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je danas da je ušao u predsedničku kampanju kasnije nego što je želeo, uz tvrdnju da je socijalni program rivalke Marin le Pen laž.

"Kasno sam ušao u kampanju. Ipak, ušao sam u to sa pobedničkim duhom, ne sa gubitničkim" - kazao je Makron.Makron, čiji je reizbor za predsednika Francuske na izborima u nedelju pre nekoliko sedmica viđen kao gotova stvar, i dalje je u prednosti nad rivalima, ali se ta prednost sada "istopila" i na granici je statističke greške.

Prema anketi agencije BVA, Makron bi u prvom krugu mogao da osvoji 26 odsto glasova, Marin le Pen 23 odsto, a Žan-Lik Melenšon 17,5 odsto.Le Penova je u anketama skočila prethodnih nedelja i očekuje se da će proći u drugi krug gde će se takmičiti sa Makronom.

Makron je ocenio da bi, ukoliko kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen pobedi ovog meseca, njen socijalni program udaljio međunarodne investitore."Njen socijalni program je laž jer ga ne finansira. Kada kaže uvećaću penzije, ona laže, neće to uraditi. Njen program će dovesti do velike nezaposlenosti, jer će oterati strane investitore i budžet neće izdržati. Njeni osnovni principi se nisu promenili: to je rasistički program koji ima za cilj da podeli društvo i vrlo je brutalan" - dodao je Makron.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP