Glas Javnosti

PANIKA! NATO DIGAO F-16 ZBOG RUSKOG NAPADA NA UKRAJINU! Neke od raketa išle pravo ka Poljskoj, poleteli avioni! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

NATO je digao borbene avione F-16 u Poljskoj nakon što je Rusija jutros pokrenula jedan od najvećih raketnih napada na Ukrajinu od početka rata.

Dejli mejl navodi da su projektili ciljali mete po celoj ukrajinskoj teritoriji, ali da su išli ka Poljskoj.

Rakete su ipak skrenule sa rute koja je vodila ka članici NATO i pogađale mete u Ukrajini.Britanski list navodi da iz Kijeva stižu veoma uznemirujući snimci stambenih blokova koji gore posle napada.

Podseća se da bi napad na Poljsku kao članicu NATO pokrenuo primenu člana 5 osnivačke povelje Alijanse po kojem će u slučaju oružanog napada na bilo koju zemlju članicu druge države Severnoatlanstkog saveza smatrati to činom agresije na sve članice.

Poljsko pogranično područje s Ukrajinom je u novembru 2022. pogođeno raketom, pri čemu je stradalo dvoje ljudi.Prema prvim izveštajima radilo se o ruskoj raketi, ali su kasnije Poljska i SAD saopštili da je verovatno u pitanju bio zalutali projektil ukrajinske protivvazdušne odbrane (PVO).

Kijev post takođe navodi da je Poljska podigla borbene avione pošto su neke od raketa u jednom trenutku jutros išle ka njenom vazdušnom prostoru.


Glas javnosti/Daily Mail/Kyiv Post

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR