Glas Javnosti

PANIKA AMERIKANACA: Ambasada SAD pozvala svoje građane da HITNO napuste Rusiju!

Svet
Autor: Glas javnosti

Američka ambasada u Rusiji pozvala je Amerikance da odmah napuste zemlju zbog invazije Rusije na Ukrajinu, ali i rizika od, kako su naveli, proizvoljnog hapšenja ili uznemiravanja ruskih agencija za sprovođenje zakona.

"Ne putujte u Rusiju zbog nepredvidivih posledica ruske invazije na Ukrajinu. Državljani SAD koji žive ili putuju u Rusiju moraju odmah da napuste zemlju", navodi se na sajtu.

Ambasada je saopštila da ruske službe bezbednosti hapse američke državljane pod lažnim optužbama, da im uskraćuju pravične i transparentne tretmane, ali i da ih osuđuju u tajnim suđenjima, uključujući američke državljane uključene u verske aktivnosti.

Rusija je pokrenula krivični postupak protiv američkog državljanina zbog sumnje za špijunažu, saopštila je u januaru ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

Reuters je podsetio da su Sjedinjene Američke Države više puta upozoravale svoje građane o napuštanju Rusije, te ističe da je takvo javno upozorenje bilo u septembru, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin naredio delimičnu mobilizaciju.

Glas javnosti/Euractiv/Reuters

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR