Glas Javnosti

PAKLENI SCENARIO ZA TREĆI SVETSKI RAT: General-pukovnik LEONID IVANIŠOV upozorava na EFIKASNIJE ORUŽJE masovnog ubijanja!

Svet
Autor: Glas javnosti

Atomskog rata sigurno neće biti, ali mogući su ratovi sa još efikasnijim oružjem masovnog ubijanja, tvrdi najpoznatiji ruski geopolitičar, general-pukovnik Leonid Ivašov, predsednik ruske Akademije geopolitičkih problema.

"Sada je jasno koliko su opasni virusi koji se mogu upotrebiti u sukobu, u kojem bi stradale milijarde ljudi. Ako dođe do rata, to neće biti u sferi atomskog, nego u jednoj sasvim drugoj" upozorava Leonid Ivašov, dodajući da je i predsednik Vladimir Putin je više navrata govorio da bi atomski rat mogao da bude poguban za ceo svet i da takav rat može da započne samo ludak.

Foto: Youtube/ Printscreen

Penzionisani general Ivašov kaže da se atomskog rata ne boje Rusi, Kinezi i Evropljani, već ga se najviše boje Amerikanci, jer bi bilo dovoljno da padne bomba na Jeloustonski vulkan kako bi nastao haos u celoj Americi i šire. On ističe da niko ne može da prognozira kakve bi to katastrofalne posledice bile po čovečanstvo.

Nedavno je Čarls Ričard, rukovodilac Strateškog komandovanja oružanih snaga SAD, izjavio da se treba pripremati za atomski rat sa Kinom, ili Rusijom. On je uveren da regionalna kriza može brzo da preraste u konflikt u kom bi se u ratu sa Rusijom ili Kinom primenilo atomsko oružje. Tim povodom, on je predlagao Pentagonu da atomsku opasnost shvati ozbiljno.

Njegov savet je bio da se napravi nova koncepcija obuzdavanja Rusije i Kine, i ako zatreba - koncepcija atomskog ratovanja. Kako on kaže, Rusija i Kina, stalno jačaju svoje atomske potencijale, što je bio glavni motiv za Ričarda da predlaži novu koncepciju. Njega posebno zabrinjava to što, kako on kaže, "Rusija već deset godina agresivno modernizuje svoje atomske potencijale".

Foto: Youtube/ Printscreen

General Ivašov je nedavno završio knjigu pod nazivom "Izgubljeni razum", u kojoj objavljuje i materijale sa kojih je skinuta oznaka "tajna" i iz kojih se vidi da je, još američki predsednik Regan, doneo rešenje da se koncentrišu napori da se uništi SSSR. Ta strategija je isključivala rat kao takav, već je drugim sredstvima trebalo dovesti do raspada Sovjetskog Saveza. Moskovska izdavačka kuća "Argumenti nedelje" će uskoro objaviti njegovu knjigu.

"Još dok sam bio načelnik Glavne uprave međunarodne vojne saradnje Generalštaba Rusije primetili smo da su u SAD smanjili finansiranje novih razrada strateškog naoružanja. Oni su shvatili da je održavanje atomskog oružja skupo, u suštini beskorisno, jer se ne može primeniti. Amerikanci su se, još 2003. godine, koncentrisali na pravljenje visokopreciznog oružja i razvili su koncepciju "globalnog udara" - ističe Ivašov.

On je objasnio da je u to vreme rusko rukovodstvo govorilo o demilitarizaciji, a pričama o demilitarizaciji je posebno bio opčinjen bivši predsednik Dmitrij Medvedev. Ivašov ističe ulogu akademika Jurija Slomonova u modernizaciji ruskog atomskog potencijala. Slomonov je, sa saradnicima, napravio rakete koje mogu da "driblaju" i zaobiđu američku raketnu zaštitu.

Za razliku od Ričarda, Leonid Ivašov tvrdi da atomskog rata neće biti, zahvaljujući upravo atomskom potencijalu, ali ukoliko neko bude napao Rusiju uslediće strašan odgovor.

Foto: Pixabay

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR