Glas Javnosti

PAKAO NAJZLOGLASNIJEG ZATVORA NA SVETU: Neće verovati kakvo je krvavo ludilo od DANAS (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Zatvor u Salvadoru jedan od najzloglasnijih na svetu i u njemu su smešteni najokoreliji kriminalci.

Zatvor u El Salvadoru jedan je od najstrašnijih na svetu, a unutar zidina ovog kazamata dešava se pod 10 ubistava dnevno. Šokantne slike pokazuju kako su kriminalci postrojeni klečeći sa rukama vezanim lisicama na leđima dok ih policija pregledava u pokušaju da uđe u trag svakodnevnim ubistvima unutar zatvorskih ćelija.

Suparničke bande koje se bore za prevlast čine da su zatvori u Salvadoru jedni od najnasilnijih na svetu. Oko 16.000 kriminalaca nalazi se iza rešetaka ali je poslednjih dana zabeležen porast ubistava. Država je odlučila da proglasi vanredno stanje jer samo od vikenda ubijeno ih je 87 u međusobnim obračunima.

Proglašeno je vanredno stanje zbog novog talasa nasilja bandi, a policija je prijavila 87 mrtvih od petka. Ubistva su navodno naredile bande Mara Salvatruča (MS-13) i Barrio 18.

Predsednik Salvadora Najib Bukele postavio je ultimatum bandama u kome kaže da će drugi zatvorenici da plate ukoliko ne prestanu sa međusobnim ubijanjima. Njegov tvit je propraćen snimkom racije u zatvoru u kojoj policajci izvlače polugole zatvorenike iz ćelija, teraju ih da trče i pretresaju ih u dvorištu.

Bukele je, takođe, od nedelje odredio "maksimalno vanredno stanje" u svim zatvorima. Zatvoreni članovi bande podvrgnuti su strogim merama, uključujući trajno zatvaranje u ćelije.

- Zaplenili smo im sve, čak i prostirke za spavanje, takođe smo im racionirali hranu i sada više neće videti sunce“, rekao je Bukele.

Najnovije mere u salvadorskim zatvorima dolaze nakon 2020. godine kada su 22 osobe ubijene u samo jednom danu u nasilju koje se proširilo zatvorima u ovoj državi.

U El Salvadoru ima oko 70.000 članova MS-13, Barrio 18 i drugih bandi i njihove operacije uključuju ubistva, iznudu i trgovinu drogom, navode vlasti. MS 13 se takođe smatra jednom od najozloglašenijih bandi u Salvadoru. Kao i Barrio 18, banda je nastala u Los Anđelesu i sada ima jak uticaj u Centralnoj Americi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR