Glas Javnosti

Ozbiljna prodajna cena SIMBOLA LONDONA koji postaje jedan od najluksuznijih hotela na svetu

Svet
Autor: Glas javnosti

Britanski telekomunikacioni toranj (BT Tower), jedan od simbola Londona, prodat je američkoj korporaciji MCR Hotels za 275 miliona funti (321 milion evra).

Verovatno će biti pretvoren u hotel.

Direktor za imovinu kompanije BT Brent Metjuz je danas istakao da je taj toranj, visok 177 metara, koji je otvoren 1965. godine, odigrao ključnu ulogu u prenošenju poziva, poruka i TV signala u Britaniji, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). 


-Dogovor sa kompanijom MCR Hotels će omogućiti da Britanski telekomunikacioni toranj dobije novu svrhu, a ova kultna zgrada će biti sačuvana u narednim decenijama-rekao je Metjuz. Toranj, koji se prvobitno zvao Poštanski toranj (Post Office Tower), 16 godina bio je najviša zgrada Londona, a njegova uloga u komunikacijama se postepeno smanjivala sa promenom fiksne i mobilne tehnologije.

Tehnološki analitičar kompanije Si-Si-Es insajt (CCS Insight) Ben Vud smatra da ova prodaja za mnoge označava kraj jedne ere u telekomunikacijama. On je istakao da Britanski telekomunikacioni toranj dugo nije bio pristupačan za javnost tako da će, nakon tranformacije u hotel, mnogi želeti da odsednu u toj čuvenoj zgradi.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR