Glas Javnosti

OŽALOŠĆENI HTELI DA ISPRATE SVOG PREDSEDNIKA pa u STAMPEDU POGINULO 45 LJUDI!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Policija Tanzanije saopštila je danas da je 21. marta u stampedu tokom sahrane predsednika te države poginulo 45 ljudi.

Do stampeda je došlo kada je na hiljade ožalošćenih građana pokušalo da se progura na stadion u Dar es Salamu kako bi se oprostilo od svog bivšeg vođe, koji je iznenada preminuo 17. marta.

-Bilo je mnogo ljudi koji su želeli da uđu na stadion, a neki su bili nestrpljivi. Pokušali su da uđu na silu i došlo je do stampeda, pri čemu je poginulo 45 osoba- rekao je zapovednik regionalne policije Lazaro Mambosasa za AFP. Dodao je da je petoro preminulih bilo iz iste porodice.

Ranije je javljeno da su na stadionu pregaženi žena i četvoro dece.

Džon Magufuli umro je u dobi od 61 godine. Potpredsednica te zemlje je kazala kako je umro zbog srčanih problema u bolnici Mzena u Dar es Salamu.

Magufuli, jedan od najvećih afričkih skeptika kada se radi o koronavirusu, nije viđen u javnosti od 27. februara, nakon čega su krenule spekulacije da se zarazio kovidom-19. Zvaničnici su 12. marta porekli da je bolestan i naglasili da Magufuli normalno nastavlja sa radom i da građani treba da ignorišu glasine.

Foto: Wikipedia

Pokojni predsednik je osuđivao mere protiv širenja koronavirusa i cepiva nazivao zapadnom zaverom.

Povorka s njegovim telom prolazila je kroz veće gradove Tanzanije, poput Dar es Salama, Dodome i Zanzibara, nakon čega je 26. marta ono položeno u grob u selu Čato, na severozapadu zemlje.

(Glas javnosti/ Index.hr)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR