Glas Javnosti

OVO SU TRI MOGUĆA SCENARIJA DRUGOG TALASA KORONE Italijani strahuju od novog udara

Svet
Autor: Glas javnosti

Iako niko sa sigurnošću ne može predvideti dalji razvoj kovid pandemije, italiujanski mikrobiolog Roberto Rigoli, koji ne isključuje da korona virus pređe u kategoriju H1N1 virusa ili SARSa.

“Covid 19 u Italiji je manje agresivan i slabije cirkuliše i očigledno je da je osetljiv na visoku temperaturu”, kaze primarijus Roberto Rigoli, podpredsednik italijanskog udruženja mikrobiologa, u razgovoru za list “Il Mesadžero”.

U severnoj pokrajini Veneto upravo je završeno istraživaje, analiza više od 60 hiljada testova na koronavirus.

Veneto je bolje prošla tokom pandemije zahvaljući činjenici da je među stanovnistvom masovno provedeno testiranje i traganje za eventualno zaraženim.

“Ono što nas očekuje sa Covidom19, sa sigurnošću niko ne može predvideti. Tri su moguća scenarija: da se zaraza vrati, odnosno da virus na jesen bude jednako agresivan, ali to mi se čini malo verovatnim. Druga varijanta je da se desi kao sa virusom H1N1, koji je takođee iz grupe koronavirusa, i drugim sličnim koji su postali dobri i čine deo virusa koji se vraćaju svake godine u sezoni, i treća da bude kao sa virusom SARS koji se pojavio 2003 i 2004, uradio to sto je uradio, i nestao", rekao je on.

Rigoli izražava nadu da ce se scenarijo oko perspektive covida odvijati po trećoj varijanta, tim pre što je ovaj virus je po svojoj strukturi veoma slican Sars-u”

(Izvor: Tanjug)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR