Glas Javnosti

OVO JE RUSKI GENERAL OD KOGA UKRAJINA NAJVIŠE STREPI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Кiril Budanov proglasio je najopasnijeg ruskog generala.

Najveća opasnost za Ukrajinu, kako navodi Budanov, dolazi od aktuelnog šefa pete službe FSB Sergeja Beseda.

- Postoji osoba koja je uvek donosila probleme Ukrajini. To je general Beseda. Veoma problematična osoba - rekao je glavni ukrajinski obaveštajac za ukrajinsku Pravdu.

Načelnik Glavne obaveštajne uprave je pojasnio da je Beseda angažovan u aktivnim operacijama na teritoriji Ukrajine.

PO ČEMU JE POZNAT BESEDA?

Sergej Beseda je od 2009. godine načelnik Službe za operativno informisanje i međunarodne odnose FSB Rusije. Beseda je 4. marta 2010. godine uključen u Međuresornu komisiju za učešće Rusije u G8 i G20 kao predstavnik FSB.

Početkom 2014. godine boravio je u Кijevu sa zvaničnim zadatkom da utvrdi potreban nivo fizičke zaštite za ambasadu Rusije u Ukrajini i druge ruske institucije u prestonici. Tada je navodno zatražio sastanak sa ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem o bezbednosnim pitanjima, ali nije prihvaćen.

Кasnije je stavljen pod sankcije EU.



BUDANOV PRIZNAO VISOK NIVO RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE


Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine priznao je da je ruska obaveštajna služba tokom specijalne vojne operacije na najvišem mogućem nivou.

- Elektronska i sajber inteligencija su na veoma visokom nivou. Na najvišem mogućem - navodi šef ukrajinskih obaveštajaca.

Budanov je takođe izjavio da ukrajinska kontraofanziva kasni.

Dodao je da postoji niz razloga zašto Ukrajina nije mogla da okonča sukob, međutim, nije precizirao na koje okolnosti misli jer one predstavljaju državnu tajnu.

Budanov inače slovi za čoveka koji stoji iza gotovo svakog napada Ukrajine na teritoriju Rusiju i Moskva ga optužuje za terorizam


Glas javnosti/Lenta

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR