Glas Javnosti

OVO JE NAJDRAMATIČNIJI SNIMAK IZ KAHOVKE! Hidroelektrana pod vodom, delu Ukrajine preti totalno uništenje (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, objavio je najnoviji snimak sa reke Dnjepar na kojoj se nalazila brana Kahovka.

Hidroelektrana Nova Kahovka u Ukrajini, koja je pod kontrolom ruskih snaga, sada je potpuno uništena zbog miniranja brane Kahovka, a pojedini ukrajinski zvaničnici su objavili dramatične snimke iz ovog područja.

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, objavio je najnoviji snimak sa reke Dnjepar na kojoj se nalazila brana Kahovka. Na njemu se vidi kako vodostaj rapidno raste i kako je hidroelektrana Nova Kahovka potpuno potopljena nabujalom vodom reke Dnjepar.

Ukrajinska kompanija Ukrhidroenergo saopštila je danas da Kahovska hidroelektrana, koja je oštećena u granatiranju za koje se uzajamno optužuju Rusija i Ukrajina, ne može biti obnovljena jer je oprema potpuno uništena.

Ukrhidroenergo navodi da je prostorija u kojoj se nalazi mašinsko odeljenje potpuno uništena, prenosi Unian.

Dodaje se da će akumulacija Kahovka nestati u naredna četiri dana.

Brana Kahovka u delu Hersonske oblasti koja je pod kontrolom ruskih snaga, uništena je jutros u granatiranju za koje se uzajamno optužuju Rusija i Ukrajina.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR