Glas Javnosti

OVAKO SU AMERIKANCI UNIŠTILI SEVERNI TOK: Kinezi objavili simulaciju eksplozije! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Kineska državna televizija Si-Dži-Ti-En napravila je grafičku simulaciju eksplozija gasovoda "Severni tok" na osnovu istraživačkih tekstova koje je objavio poznati američki novinar Simor Herš.



U simulaciji se navodi, na osnovu Heršove istrage, da su članovi specijalne radne grupe, na čijem je čelu bio savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven, išli u Norvešku kako bi našli odgovarajuće mesto za postavljanje eksploziva.
 


Podseća se i da je 116 dana pre eksplozije, američki nosač aviona bio u Baltičkom moru tokom NATO vežbi Baltops-22. Ti manevri trajali su 13 dana, a tokom njih američki avioni redovno su kružili na maloj visini iznad mesta gde će se kasnije dogoditi eksplozija. Takođe, tokom vežbe, na području u blizini gasovoda izvođen je trening za podvodno postavljanje eksplozivnih naprava.


Kineska televizija podseća da su američki političari više puta pretili napadom na gasovode "Severni tok" i citiraju reči predsednika SAD Džozefa Bajdena da "ukoliko Rusija napadne Ukrajinu, Severni tok više neće postojati", kao i Viktorije Nuland, zamenice državnog sekretara SAD da "ukoliko Rusija napadne Ukrajinu, na ovaj ili onaj način, "Severni tok 2" neće dalje raditi".

U prilogu kineske televizije mogu se videti brojni detalji same operacije, kao i na koji način je eksploziv aktiviran. Američki novinar Simor Herš, dobitnik Pulicerove nagrade, govorio je o svojoj istrazi o eksploziji na gasovodima "Severni tok".

Glas javnosti/RT Balkan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR