Glas Javnosti

OVAKO MISLI SVET - 5 najsrećnijih zanimanja u protekloj godini: DA LI JE TAKO U SRBIJI?

Svet
Autor: Glas javnosti

Sajt StudyFinds sastavio je listu "najsrećnijih poslova na svetu u protekloj 2023. godini"

Različiti faktori mogu uticati na našu karijeru, kao što su pristup mogućnostima, promena interesovanja i skupova veština ili drugi životni događaji kao što je osnivanje porodice. Ljudi koji pronalaze smisao u svom poslu obično su srećniji, jer ih strast i želja za onim što rade održavaju motivisanim.

Sajt StudyFinds sastavio je listu “najsrećnijih poslova na svetu u protekloj 2023. godini”.

Ovako izgleda njihova lista 5 najsrećniijih zanimanja:

– Fizioterapeuti

– Vatrogasci

– Učitelji

– Asistent u nastavi

– Analitičar za osiguranje kvaliteta

unsplash.com

foto: printscreen

U anketi PaiScale-a, 90% fizioterapeuta smatralo je da njihov posao ima veliko značenje. Štaviše, oko 4 od 5 ispitanih fizioterapeuta prijavilo je visoko profesionalno zadovoljstvo.Prema Leaders-u, prosečna plata fizioterapeuta je preko 90.000 dolara i zahteva doktorat i državnu licencu u ovoj oblasti.

S druge strane, vatrogasci, možda i nepravedno, dobijaju skoro upola manje novca (48.660 dolara) i mogu obavljati ovaj posao i sa srednjom školom.

Podučavanje je još jedan način da se direktno utiče na živote drugih, često počevši od ranih godina.

– Ne postoji ništa divnije od toga da vidite decu kako postižu i napreduju – kaže Ketrin Bauers, učiteljica autistične dece u Puzzle centru u Bakingemširu.

Glas javnosti

foto: printscreen

Asistenti u nastavi često ocenjuju svoje zadovoljstvo poslom kao jedno od najboljih, uprkos tome što pozicija nema najbolju platu. Happier Human ga rangira kao najsrećniji posao na svetu. Analitičari za osiguranje kvaliteta se smatraju takođe za one koji se bave jednim od najsrećnijih zanimanja u Americi. A “lepo” su i plaćeni, nvodi se na sajtu.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR