Glas Javnosti

OVAKO IZGLEDA TURSKA IZ VAZDUHA PRE I POSLE ZEMLJOTRESA: Za par sekundi nestala su čitava naselja! BIBLIJSKO RAZARANJE! (VIDEO, FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti/Kurir

Ono što se desilo 6. februara 2023. godine na granici Turske i Sirije niko nije mogao da zamisli ni u najgoroj noćnoj mori. Dva jaka zemljotresa koji su pogodila taj region Azije uništila su život stanovnika za par sekundi.

U prevodu bi mogli reći od nade do očaja, od sreće do tragedije. Mnoge sirijske izbeglice koje su spas od bombi, militanata i nasilja u susednoj državi pronašli u Turskoj ponovo su bile meta tragedije.
 


Ovaj put čitave porodice koje su izbegle metke i klanje su nestale u ruševinama. Neke su preživele, ali mnoge su nastradale.

S druge strane svedoci smo od ponedeljka da mnoge zgrade višespratnice od tri pa skoro do 14 spratova su krahirale, više ne postoje. Srušile se kao kule od karata. Neke četvrti su pretvorene u ruševine, prah i pepeo.

O tome da je tu nekad postojao život svedoči ulica, ruševine i spasioci koji u trci sa vremenom nadaju se da pod gomilom šuta i betona postoji neki život.

Prema nepotupunim pocenama u ovoj zoni zemljotresa uništeno je više od 6.000 zgrada. Najteže je pogođena turska provincija Hataj iz koje je putem kopna, vazduha i železnicom do sad iseljeno više od 28.000 ljudi.

Osim slika još jeziviji su snimci iz vazduha koji nisu načinjeni satelitima, nego dronovima koji su snimli razmere ove kataklizme.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR