Glas Javnosti

Ovako izgleda SRAVNJEN GRAD nakon TORNADA u SAD (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Najmanje 24 osobe su poginule, desetine su povređene, a četiri se vode kao nestale nakon snažnih oluja i najmanje jednog tornada koji je udario jugoistok SAD u petak uveče.

Tornado je počupao krove sa kuća i sravnio sa zemljom neke delove gradova, dok su hiljade ljudi ostale bez struje, saopštili su zvaničnici. Potraga i spasavanje žrtava oluje počeli su nakon što je tornado pogodio gradove Silver siti i Roling Fork, grad koji je jedan od stanovnika opisao kao uništen prenosi N1.



Gradonačelnik Roling Forka u državi Misisippi, grada s manje od 2.000 stanovnika koji žive pod stalnom pretnjom od poplava, naveo je da je njegov „grad nestao“.

„Spasilačke akcije se odvijaju dok razgovaramo“, rekao je gradonačelnik Eldridž Voker za CNN u subotu ujutro. 

Tornado se kretao brzinom od 80 kilometara na sat kada je lociran iznad grada nešto posle 20 časova, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Kako je naveo Voker, mnoge zgrade i kuće u gradu su sravnjene sa zemljom zbog oluje.


„Postoje neke strukture koje su preživele, neke nisu toliko oštećene kao druge. Vratićemo se jači nakon ovoga. Kuće koje su porušene mogu se zameniti“, rekao je Voker i pozvao stanovnike da ostanu na sigurnim mestima dok spasilačke ekipe nastavljaju da pretražuju područje.

Jedna stanovnica Roling Forka je rekla da su ona i nekoliko drugih potrčali u zaklon u zamrzivač u trenutku kada je udario tornado.

“Ova kutija je naš zamrzivač… to je ono što nam je spasilo živote”, rekla je Trejsi Harden. 


Najmanje 13 smrtnih slučajeva zabeleženo je na oko 100 kilometara severozapadno od Džeksona u teško pogođenom okrugu Šarkli, gde se nalazi Roling Fork. U okrugu Kerol tri osobe su umrle u jednoj kući, dok su dve osobe stradale u Monrou na severoistoku Misisipija.

Još tri osobe su poginule, a najmanje dve osobe su u kritičnom stanju u okrugu Hampris, rekao je direktor hitne pomoći Rojs Stid za CNN.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR