Glas Javnosti

OVA ŽENA JE DONELA TRAMPOVIMA KORONU: Nema pojma o politici ali savetuje Donalda! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedna od najbližih saradnica Donalda Trampa Houp Hiks prenela je koronu ameriičkom predsedničkom paru.

Kako prenose mediji, Houp nema pojma o politici, niti je to zanima, ali je svejedno osoba od najvećeg poverenja američkog predsednika, a obavlja funkciju direktorke komunikacija Bele kuće.

Upućeni tvrde da je pravi stručnjak za komunikacije.


Otac joj je regionalni izvršni direktor poznate američke PR kompanije "Ogilvy Public Relations Worldwide", a od 2010. do 2015. bio je i izvršni direktor američke Nacionalne fudbalske lige.

Houp je odrasla u Grinnviču u Konektikatu gde je završila srednju školu. U slobodno vreme bila je model, a snimila je jednu reklamu za Ralf Loren i našla se na naslovnici magazina The It Girl, 2005. godine.

Diplomirala je engleski jezik 2010. godine, a od tada je njena profesionalna karijera krenula je doslovno munjevito prema Beloj kući.

Prvi posao dobila je u njujorškoj Zeno grupi, ali 2012. godine prelazi u Hilcik stratedžiz, nakon što je na Super boulu upoznala vlasnika te firme.

Odmah je počela da radi za njegovu klijentkinju Ivanku Tramp i njenu modnu liniju, a uskoro i na drugim događanjima koje je organizovala porodica Tramp.ž

Bila je toliko kvalitetan kadar da joj je Donald Tramp 2015. godine predložio da bude njegova sekretarica za medije (šta god to značilo) kad jednog dana krene u kampanju za predsednika Amerike. Obećano - ispunjeno. Tokom kampanje otvarala je vrata novinarima koji su hteli da intervjuišu Trampa. Naravno, ne u doslovnom smislu. Dnevno je odgovarala na više od 250 upita i mejlova, donoseći odluke koji reporteri će s njim razgovarati, a koji ne.

U decembru 2016. godine objavljeno je da će postati deo Trampove administracije u sasvim novoj ulozi koju je predsednik kreirao samo za nju - direktorka strateških komunikacija u Beloj kući.

Samo mesec dana nakon imenovanja, magazin Forbs uvrstio ju je među '30 ispod 30' jer je bila jedina žena koja je rukovodila istorijskom Trampovom predsedničkom kampanjom.

Nije baš jasno zašto nikad direktno niti javno ne komunicira s novinarima. Njenu rečitost javnost je videla tek jednom, kad ju je Tramp predstavio kao svoju blisku saradnicu neposredno pred inauguraciju.

Houp je izvukla široki osmeh i iz sveg glasa u mikrofon uzviknula: "Srećan Božić svima i hvala Donaldu Trampu!".

I to je bilo to!

Često sa velikim divljenjem i poštovanjem govori o svom šefu. Neki čak već govore da se ponaša kao zaljubljena tinejdžerka.

A da među Trampom i Houp ima neke "hemije" neki su naslutili zbog njegovog posebnog odnosa prema ovoj mladoj dami. Naime, neretko joj tepa, pa to zvuči kao da se obraća kućnom ljubimcu.

Tako je zove 'Hopi', i 'Houpster' pa je sad tim nadimcima oslovljava i pred ostalim zaposlenima Bele kuće. Drugi pak tvrde da je prema njoj mnogo pažljiviji nego prema svojoj Prvoj dami.

O tome svedoče i mnoge situacije poput one s inauguracije, kad je Melaniju 'zaboravio' u autu i sam krenuo prema bivšem predsedniku Obami i njegovoj supruzi Mišele.

Od tada, slični incidenti su se ponovili nekoliko puta.

Houp se ne odvaja od Trampa ni na trenutak. Njihovi kabineti su jedan do drugog, a zajedno odlaze i na službena putovanja, gde ga ona prati u stopu.

Inače, šest godina se zabavljala sa šefom Trampove kampanje, a kad je imenovana za šeficu kabineta u Beloj kući, odmah je prekinula tu vezu, zbog kako je rekla, brojnih obaveza.

Njena ponosna majka Kej En, preporučila joj je da jednog dana napiše knjigu o svom iskustvu s Donaldom Trampom, na šta joj je ćerka zagonetno odgovorila :'Nikad se ne zna!'

Tramp je Houp poverio još jedan odgovorni zadatak - da zapisuje njegove tvitove i diktira ih osobi koja ih objavljuje. U tome nekad i nije baš najuspešnija, pa ako ništa drugo, nasmejava milione ljudi koji putem društvenih mreža dele njegove umotvorine.

Uz nepostojeću funkciju, Tramp je svojoj Houp dodelio i adekvatnu platu - oko 15.000 dolara mesečno.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR