Glas Javnosti
posta

OVA ZEMLJA ĆE PRETEĆI KINU: Ove godine VRAĆA svoj status najbrže rastuće EKONOMIJE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Očekuje se da će Kina zabeležiti ekonomski rast ove godine. Međutim, bez obzira na to što je ova zemlja imala status najbrže rastuće globalne ekonomije u prethodne dve godine, stručnjaci predviđaju da će je ove godine preteći Indija, koja se rapidno oporavlja od tehničke recesije.

Indija će vratiti svoj status najbrže rastuće globalne ekonomije već ove godine i to na štetu susedne Kine koja je dve godine zaredom bila na vrhu, prema podacima kompanije za podatke i analitiku GlobalData.

Ova konsultantska kuća sa sedištem u Londonu očekuje da će se indijska ekonomija ove godine doživeti nagli oporavak od trenutne tehničke recesije i da će se povećati za 9,7 posto, što je brže od ostalih glavnih ekonomija širom sveta.

Očekuje se da će Kina zabeležiti rast od 8,6 posto.Foto: EnvatoElementsPrema izveštaju, rast Indije će podstaći značajna direktna strana ulaganja koja su zabeležena poslednjih meseci, kao i paket ekonomskih podsticaja vredan 266 milijardi dolara koji je vlada odobrila u maju kako bi pomogla ekonomiji da preživi uticaj pandemije koronavirusa. piše Bankar.me.

Osim toga, nedavni pad slučajeva Covid-19 širom zemlje, zajedno s oživljavanjem potražnje tokom praznične sezone, takođe se tumače kao očigledni znaci potencijalnog ekonomskog oporavka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR