Glas Javnosti

Ova evropska zemlja penzionerima subvencioniše letovanje

Svet
Autor: Glas javnosti

Španija od 2021. godine sprovodi program subvencionisanih letovanja za penzionere, koji nosi naziv IMSERSO po španskom Institutu za društvene usluge i starije.

Program je otvoren za španske državljane, kao i za strance koji žive u Španiji. Subvencionisani odmori koštaju između 115 i 455 evra. Većina putovanja je u periodu između oktobra i juna.

Programu mogu pristupiti stanovnici Španije koji su u penziji i primaju špansku državnu penziju, udovci ili udovice sa 55 ili više godina i primaju penziju pokojnog partnera, imaju 60 ili više godina i primaju nadoknadu za nezaposlenost, imaju 60 ili više godina i primaju pomoć od Španskog sistema za socijalnu zaštitu.


Program favorizuje starije ljude u teškim finansijskim situacijama, koji imaju invalidnine ili veće porodice. Takođe, prioritet imaju kandidati koji se na program prijavljuju prvi put.

Većina dostupnih putovanja su na destinacije u Španiji, a mali deo je za destinacije u Portugaliji. Za 115 evra penzioneri mogu u unutrašnjosti Španije boraviti i do četiri dana, a za 455 evra mogu posetiti destinacije poput Kanara ili Baleara i to na 10 dana. Ove godine dostupno je 886.269 mesta.

Španske vlasti nadaju se da će se projekat proširiti na ostatak Evropske unije. Španija i dalje širi svoj projekat. Zadnji dodatak bilo je uvođenje programa hidroterapije, koje subvencioniše posete banjama širom zemlje, koje su inače često preskupe za penzionere.

Glas javnosti /B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR