Glas Javnosti

OTPORNA NA NUKLEARNE BOMBE I RAKETE: Najsigurnija Putinova limuzina (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Najsigurnija limuzina na svetu duga je 6,62 metar, a priča se da može da izdrži i manji nuklearni udar. Limuzina prvog čoveka Rusije Vladimira Putina "aurus senat", u čudu su pričali američki novinari, daleko je bezbednija od one u kojoj se vozi Tramp! Rusi su u ceo projekat, tvrdi se, uložili više od 400 miliona dolara.

Malo se, ipak, zna o ovoj limuzini pouzdano. Stepen blindiranosti je tajna kao i mnoge druge karakteristike vozila. Tvrdi se da može da izdrži ne samo raketne napade već i omanji nuklearni udar. U opremi ima i rezerve kiseonika i ko zna šta sve još. Pravi se i civilna verzija koja košta od 250.000 dolara pa naviše.

Postoje dve verzije. Osnovna ima oznaku S600, međuosovinsko rastojanje od 3.300 mm i dužinu od 5.630 mm. Varijanta L700 je duga 6.620 mm, baš kao i predsednička limuzina. Pod haubom je 4,4-litarski Bi-turbo motor sa 8 cilindara, koji je specijalno za nju razvio "Porše", sa oko 530 KS i obrtni momentom od 880 Nm. Automobil ima hibridni pogon što znači da raspolaže i sa elektromotorom, a uz pomoć 9-stepenog automatskog menjača razvijenog u ruskoj kompaniji Solers (UAZ) prenosi snagu na sve toškove! Do "stotke" stiže za manje od 6 sekundi i postiže maksimalnih, naravno, elektronski ograničenih 250 km/h.

Zašto je, i zašto baš sada, jedna ruska televizija objavila video snimak, koji će svakako postati hit na Jutubu, ostaje nepoznanica.

 

(Izvor: Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR