Glas Javnosti

OTMIČAR MALU MEDLIN BACIO U REZERVOAR ZA VODU? Policija pretražuje bunare oko mesta gde je nestala

Svet
Autor: Glas Javnosti

Nakon 13 godina agonije policija u Portugalu bi mogla da stavi tačku na slučaj otmice male Medlin Meken, koja je nestala u maju 2007. godine dok je letovala sa svojom porodicom u toj zemlji.

Veruje se da je Kristijan Brukner, glavni osumnjičeni za njen nestanak i moguće ubistvo, telo devojčice bacio u jedan stari rezervoar za vodu ili staru kanalizacionu šahtu u mestu koje se nalazi nekoliko kilometara od Praje da Luz, letovališta gde je dete poslednji put viđeno.

U potrazi za telom policija je već proverila nekoliko bunara. Međutim, potraga se nastavlja, a izvor upućen u istragu kaže da će biti prečešljano najmanje još dvadesetak bunara na tom području i da se policija nada da će pronaći ostatke nestale devojčice.

O svakom pomaku u istrazi portugalska policija obaveštava svoje kolege u Britaniji, koji potom obaveštavaju roditelje koji ni 13 godina nakon tragedije nisu odustali od potrage za ćerkom.

-Kejt i Geri se i dalje nadaju da će svoju ćerku pronaći živu. Britanska policija i dalje vodi slučaj kao otmicu, a ne kao ubistvo i to im daje nadu da je dete i dalje živo-, rekao je Klarens Mičel, bivši portparol porodice Meken.

Policija bi uskoro trebalo da prečešlja treći bunar koji se nalazi nedaleko od kompleksa gde je devojčica letovala sa porodicom. Navodno, na svim lokacijama koje su predmet istrage viđen je kombi koji je Kristijan koristio u vreme otmice.

U potrazi, kako navode mediji, učestvuju i specijalni timovi vatrogasaca i ronilaca koji bi trebalo da pregledaju svaki kutak napuštenih bunara ali i kanala i rezervoara za vodu.

Detektivi su  otkrili "suštinski dokaz" koji će pokazati da je osumnjičeni, osuđivani pedofil Kristijan Brukner, odgovoran za nestanak devojčice.

Takođe je navedeno da je 43-godišnji Nemac povezan sa drugim slučajem nestanka iz odmarališta Silves u istom regionu.

Prošle nedelje je objavljeno da je Brukner bio uhapšen zbog sumnje da se nepristojno prikazivao deci na igralištu blizu Praja da Luza 2017, dok je bežao od nemačkih vlasti. Portugalska policija se nije zvanično oglasila povodom tih navoda.

(Izvor: Kurir.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR