Glas Javnosti

OTKRIVENO KO JE BOLDVINU DAO PIŠTOLJ: Na snimanju filma bilo još municije i oružja

Svet
Autor: Glas javnosti

Pištolj iz kojeg je čuveni holivudski glumac Alek Boldvin ispalio metak tokom snimanja i usmrtio jednu ženu, predao mu je pomoćnik reditelja koji mu je rekao da je "oružje bezbedno", navodi se u zapisniku istražnog suda, prenosi BBC.

Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i pre snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši „hladan pištolj“, stoji u zapisniku.

Snimateljka Halina Hačins smrtno je pogođena u grudi, a reditelj Džoel Souza, koji je stajao iza nje, ranjen je, potom prebačen kolima hitne pomoći do bolnice gde mu je ukazana pomoć zbog povrede ramena i on je kasnije pušten iz bolnice.

U zapisniku se navodi da je Boldvinova krvava odeća uzeta kao dokazni materijal zajedno sa pištoljem, a policija je iz fundusa filmske ekipe uzela svu municiju i svo oružje.

Među rekvizitima ima i naoružanja koje uopšte ne može da ispaljuje metke (jer je izvađena udarna igla), ali na snimanjima se koristi i pravo naoružanje koje se puni tzv. ćorcima.

Iako do sada nije poznato koji je tačno tip oružja korišćen na snimanju filma "Rast", u jučerašnjoj izjavi nadležnih u Novom Meksiku navodi se da je pomoćnik reditelja filma samo dograbio jedan od tri pištolja koje je oružar stavio na sto, odneo ga Aleku Boldvinu i uzviknuo "hladan pištolj", što znači da u oružju nije bilo municije i može da se koristi za snimanje scene, preneo je Rojters.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR