Glas Javnosti

Otkrivena tajna jednog od najpopularnijih crtaća: Svaki lik Sunđer Boba krije po jedan smrtni greh, evo i koji

Svet
Autor: Glas javnosti

Osim najmlađih, koji sa nestrpljenjem čekaju svaku novu epizodu popularnog crtanog filma, ovu animiranu vole i stariji. Podaci govore da je Sunđer Bob crtana serija koju zvanično prati najveći procenat starije populacije.

Svi glavni likovi u ovom crtaću su zasnovani na priči o 7 smrtnih grehova.

 Patrik predstavlja lenjost, Lignjoslav gnev, Kraba pohlepu, Plankton zavist, Gari neumerenost u jelu i piću, Sendi gordost, a Sunđer Bob požudu. Seriju je osmislio Stiven Hilenburg, morski biolog i animator, pa je zato radnja serije smeštena u Tihi okean.

Serija beleži avanture i nastojanja naslovnog lika i njegovih vodenih prijatelja u izmišljenom podvodnom gradu Koralovu. Predstavlja petu najdužu američku animiranu televizijsku seriju, dok je njena popularnost stvorila medijsku franšizu.

Mnoge ideje iz serije potiču iz The Intertidal Zone, neobjavljene edukativne knjige koju je Gilenberg stvorio 1989. kako bi naučio svoje studente o podmorskom svetu. Počeo je da razvija seriju Sunđer Bob Kockalone 1996. nakon otkazivanja serije Rocko's Modern Life. Obratio se Tomu Keniju, koji je radio sa njim na toj seriji, kako bi pozajmio glas naslovnom liku. Sunđer Bob je prvobitno trebao biti nazvan Sunđer Boj i serija nazvana Ahoj Sunđer Boj!; oba naziva su izmenjena jer je ime već zaštićeno.

Nickelodeon je održao pregled serije 1. maja 1999. u Sjedinjenim Državama, nakon emitovanja dodele nagrada Kids' Choice Awards. Zvanična premijera serije bila je 17. jula 1999. godine. Dobila je međunarodno kritičko odobrenje nakon premijere i već druge sezone stekla ogromnu popularnost. Dugometražni film, Sunđer Bob Kockalone film, izašao je u bioskope 19. novembra 2004. godine.

(Glas javnosti/Espreso)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR