Glas Javnosti

OTKRILI POL DETETA PA IZAZVALI POŽAR: Uništili 20 zgrada i UBILI VATROGASCA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kalifornijski par koji je objavio pol svog deteta uz pomoć pirotehničkih pomagala i tako izazvao požar koji je spalio 9.300 hektara zemlje, uništio 20 zgrada i ubio vatrogasca, biće krivično gonjen.

Protiv Refugija Manuela Himeneza mlađeg i Anđele Rene Himenez, čija je zabava otkrivanja pola bebe prošle godine izazvala smrtonosni požar u El Doradu, podignuta je optužnica u 30 tačaka koja uključuje ubistvo vatrogasca Čarlija Mortona i nanošenje povreda. Par se izjasnio da nisu krivi i sada čekaju početak suđenja.

- Ovde je reč o izgubljenim životima, povređenima, izgorelim domovima i zemljom. To obuhvata mnogo emocija ali i štete, finansijske i psihološke, rekao je Džejson Anderson, okružni tužilac San Bernardina.

Morton je bio 39-godišnji vatrogasac sa 14 godina staža u nacionalnoj šumarskoj službi San Bernardina. "Borio se protiv požara koji je izazvala dimna bomba. To je jedini razlog zašto je bio tamo", rekao je Anderson.

Požar u El Doradu izbio je 5. septembra 2020. i trajao je 23 dana. Par je, navodno, dimnom bombom otkrio pol bebe. Problem je bio u tome što su bombu aktivirali kada su temeperature bile 15 do 20 stepeni više od proseka za taj region. Te sedmice, meteorolozi su registrovali temperature do 49 stpeeni Celzijusa.

Zabave povodom otkrivanja pola detetainače su vrlo popularne u Americi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR