Glas Javnosti

Отказан сајам аутомобила у Женеви

Svet
Autor: Politika.rs/pixabay

Женева – Сајам аутомобила у Женеви, један од највећих у том сектору, отказан је пошто је швајцарска влада забранила све веће догађаје због коронавируса, јавиле су данас локалне власти.

У сарадњи са кантонима, савезна влада одлучила је да забрани велике манифестације, у Женеви Сајам аутомобила према томе неће бити одржан, написао је у Твитер поруци женевски званичник Антонио Хоџерс.

Деведесети Међународни сајам аутомобила у Женеви требало је да се одржи од 5. до 15. марта, преноси Бета.

Швајцарска је саопштила данас да забрањује јавна или приватна окупљања са више од 1.000 људи, најмање до 15. марта, да би ограничила ширење новог корона вируса. Одлука је ступила одмах на снагу.

Швајцарски министар унутрашњих послова, ресор који обухвата и здравство, Ален Берсе, рекао је данас на конференцији за новинаре да су се те мере показале ефикасним у другим земљама и да су у складу са препорукама Светске здравствене организације.

Берсе је рекао да је влада свесна да ће та забрана имати знатан утицај на јавни живот али да се очекује да ће се тиме обезбедити ефикасна заштита људи у Швајцарској и јавног здравља. По његовим речима, том мером би требало да се спречи или одложи ширење епидемије у Швајцарској и тиме смањи њен замах.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR