Glas Javnosti

OSETIO GUŠENJE PA SE USPANIČIO: Putniku koji je otvorio vrata aviona u letu preti kazna do 10 godina zatvora

Svet
Autor: Glas javnosti

Putnik (33) koji je otvorio vrata za hitne slučajeve tokom leta južnokorejskog aviona i preti mu kazna do 10 godina zatvora, izjavio je da je pokušao da izađe iz aviona jer je osećao gušenje. On je optužen za kršenje zakona o bezbednosti u vazduhoplovstvu, saopštili su zvaničnici.

U eksploziji vazduha u kabini nakon ;što je putnik otvorio vrata aviona Aziana erlajns u vazduhu, 12 osoba je lakše povređeno.

Avion je kasnije bezbedno sleteo na južnokorejski aerodrom Daegu, saopštili su zvaničnici avio-kompanije i Ministarstva saobraćaja.


Danas je okružni sud u Teguu izdao nalog za hapšenje tog putnika. Policija je ranije tražila nalog za hapšenje, navodeći težinu zločina i mogućnost da muškarac pobegne, saopštila je policija u Daeguu.

Ako bude proglašen krivim, preti mu maksimalna kazna od 10 godina zatvora zbog kršenja zakona o bezbednosti u vazduhoplovstvu koji zabranjuje putnicima rukovanje ulaznim i vratima za slučaj opasnosti i drugom opremom u avionu, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

U avionu je bilo 200 ljudi, od kojih 194 putnika, među kojima i mlađi atletičari koji su putovali na takmičenje u Ulsanu, grad na jugoistoku zemlje, prenosi N01S.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR