Glas Javnosti

Orban podigao natalitet u Mađarskoj bez uvoza migranata

Svet
Autor: Glas javnosti

Politika kojoj su se pro-EU eksperti podsmevali i govorili da je nemoguće sprovesti je u delo, dala je odlične rezultate. Zabležen je značajan porast nataliteta u Mađarskoj

Umesto da igraju opasni eksperiment uvoza migranata, Mađarska se uhvatila u koštac sa trendom pada populacije putem dizanja nataliteta. Politike koje su započete 2010 godine, a uzele maha u protekle dve godine pokazale su se više nego efikasne.

- Kada smo 2010 počeli da stvaramo državu koja će biti pozitivno okruženje za porodice, naš glavni cilj bio je da eliminišemo one stvari koje su bile teret parovim prilikom odgajanja dece - rekla je Katalin Novak, državni sekretar za porodicu i omladinu za Breitbart. Novak je od 2017 postala podpredsednik vladajuće suverenistčke stranke Fides, a sa 42 godine ima troje dece.

- Posledni demografski podaci govore sami za sebe, broj brakova je najveći u proteklih 40 godina, a fertalitet to jest stopa plodnosti je najveća u poslednjih 20, dok razvodi u prošlog godini dostižu najnižu stopu u poslednjih 6 decenija - dodala je Novak.

Eduard von Habsburd, ambasador Mađarske u Vatikanu takođe se oglasio povodom novih podataka, sa komentarom.

„Da li ste spremni za dobre vesti? Politika kojoj su se mnogi podsmevali pokazala je rezultate. U januaru 2020 imali smo 9.4% više rađanja nego prošle godine, skoro 100% više brakova, a broj dece po ženi je skočio sa 1.4 na 1.6“.

Novak je rekla tokom pres konferencije, da će "vlada nastaviti da podržava porodice tokom epidemije Korone“ i dodala da je vlada svesna koji su to preblemi koje je po mađarske porodice stvorio virus.

 

Izvor: vestidana

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR