Glas Javnosti

ORBAN: Mandat Fon der Lajen je najgorih pet godina u istoriji EU

Svet
Autor: Glas javnosti

Premijer Mađarske Viktor Orban pozvao je na smenu predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen, jer smatra da je njen mandat na čelu Komisije "najgorih pet godina u istoriji EU".

On je u intervjuu za nemačku medijsku grupu "Funke" pojasnio da je za smenu Fon der Lajenove zbog njene "male efikasnosti".

"Ekološka tranzicija je potpuni neuspeh upravljanja, a migracioni plan je potpuni promašaj. Evropi je potrebno efikasnije rukovodstvo, imamo brojne talentovane političare sposobne za obavljanje ovog posla", izjavio je Orban.

Međutim, Orban nije želio da govori o konkretnim imenima, prenio je TASS.

"Poslednjih pet godina verovatno je bilo najgorih pet godina u istoriji EU. Uspesi Evropske komisije i elite u Briselu su slabi", rekao je Orban.


Mađarski premijer naveo je da izbori u Evropskom parlamentu pokazuju da narod želi promenu u Briselu.

"Međutim, kako stvari sada stoje, ista koalicija će ostati na vlasti. Nisam srećan zbog načina na koji se stvari odvijaju. Imamo strukturalni problem", istakao je Orban.

On smatra da Evropljani moraju "ponovo da se uzdignu" ukoliko žele da drže korak sa Amerikancima, pošto je izgubljena politička težina koju je EU nekada imala na svetskoj sceni, prenosi Srna.

Orban na govorio pozitivno o kandidatu na predsedničkim izborima u SAD i bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

"Imam 100 odsto poverenja u Donalda Trampa. Ne, 101 odsto. Glavni razlog je što je on čovek mira, nije započeo nijedan rat", dodao je Orban. 

Glas javnosti/ A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR