Glas Javnosti

ORBAN: Mađari neće u evropski voz koji hrli u rat

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapadne zemlje se približavaju liniji fronta i neposredno se mešaju u sukob u Ukrajini, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

U takvoj situaciji Mađarska neće učestvovati u misiji NATO-a u Ukrajini, niti će obezbediti vojsku, oružje ili finansijska sredstva u tu svrhu, poručio je Orban.

„Evropski voz ide u rat. Ako je naša Vlada podržala narod na izborima za Evropski parlament, mogu da povučem kočnicu, voz će stati i Mađari će moći da siđu sa voza“, rekao je Orban.


Prema njegovim rečima, „ako se zvezde poklope, uspeće da ubede i mašinovođu i niko neće ići dalje“.

„Ostvarili smo minimalni cilj, dogovorio sam se sa generalnim sekretarom NATO-a, Mađarska će sići ​​sa voza. NATO će imati vojnu misiju u Ukrajini, ali Mađarska neće u tome učestvovati ni sa oružjem, ni novcem, ni vojskom“, dodao je Orban.

Sada samo bivši američki predsednik Donald Tramp može da zaustavi taj voz, ukoliko se vrati u Belu kuću nakon izbora u novembru, zaključio je premijer.

„Situacija izgleda tako da zapadni svet želi da pobedi Rusiju uz pomoć Nemačke, pod rukovodstvom Sjedinjenih Američkih Država. Mislim da je to beznadežno“, ocenio je Orban.


On je naveo da je glavni uzrok sukoba u Ukrajini namera Kijeva da uđe u NATO.

„Na kraju krajeva, pitanje se sastoji u tome da li će Ukrajina postati članica NATO-a ili ne. Hoće li biti zastava NATO-a ili ruska zastava biti iznad Sevastopolja – luke na Crnom moru? Rusi kažu da se sada tamo vijori ruska zastava i ne žele da je zamene zastavom NATO-a, niti da žive blizu granica Ukrajine koju je NATO u potpunosti naoružao najnovijim vrstama oružja i vojskom“, zaključio je mađarski premijer.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR