Glas Javnosti

ORBAN: Evropa je na "ivici rata" zbog Zapada

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema rečima mađarskog premijera Viktora Orbana, Evropa je „na ivici rata” i stavlja se u izuzetno opasnu poziciju, jer Zapad isporučuje sve smrtonosnije oružje Kijevu.

Zemlje EU, u nastojanju da pruže vojnu pomoć Ukrajini, mogu ići toliko daleko da žele da tamo pošalju „mirovne trupe”. Ovo mišljenje je izneo mađarski premijer govoreći u Budimpešti uz govor o političkim prioritetima svoje vlade, navodi Tas.

Orban je podsetio da je, na primer, Nemačka počela od isporuka šlemova Ukrajini.


„Nastavili su isporučivanjem nesmrtonosnog oružja, sada šalju tenkove, i već su na dnevnom redu borbeni avioni, a uskoro ćemo čuti i o takozvanim mirovnim snagama”, navodi Sputnjik.

Orbana je upozorio da se Evropa već „klati na ivici rata” i da se dovodi u veoma opasan položaj.

Sukob u Ukrajini može da se završi samo pregovorima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, to će se neizbežno dogoditi, a što se kasnije dogodi, to će viša biti cena, smatra Orban.

Orban je, takođe, istakao da mađarska vlada, kako prenosi Sputnjik, ne smatra da Rusija narušava bezbednost Mađarske i cele Evrope.

„Vlada Mađarske se ne slaže s hipotezom da Rusija ugrožava bezbednost Mađarske i cele Evrope. Kada je reč o atomskom oružju situacija je takva da rat u Ukrajini ne povećava i ne smanjuje rizik od njegove upotrebe”, izjavio je Orban.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR