Glas Javnosti

OPTUŽEN ZA VARANJE: Šahovski velemajstor koristio IGRAČKU ZA ODRASLE kako bi pobedio na takmičenju!

Svet
Autor: Glas javnosti

Šahovski velemajstor Hans Niman negira da je koristio vibrirajuću seks igračku za varanje

Američki velemajstor koji je bio deo svađe koja je potresla svet šaha negirao je da je koristio vibrirajuću seks igračku za varanje.

U septembru 2022. Hans Niman je sedeo da igra protiv norveškog velemajstora Magnusa Karlsena u šahovskom Sinkfild kupu u St Luisu, Misuri. Niman je pobedio, ali ga je Karlsen optužio za varanje - ova tvrdnja je izazvala veliki pravni spor između dva šahovska velemajstora.


Njih dvoje su prošlog meseca rešili tužbu od 100 miliona dolara (79 miliona funti).

Niman je u ponedeljak uveče razgovarao sa Pirsom Morganom bez cenzure o ispitivanju sa kojim se suočio otkako je optužen za varanje.

„Veoma je obeshrabrujuće biti optužen za varanje posle te pobede“, rekao je on. „Ove stvari se dešavaju i uspeo sam da naučim mnogo za to vreme i zaista me je naučilo mnogo veoma važnih lekcija o životu i šahu.

Sukob koji je razneo svet šaha
Niman je rekao Morganu da veruje da mu je prošla godina "ojačala odlučnost" jer je insistirao na tome da domaćin nije varao.
Morgan je nastavio: "Da budemo jasni, u vezi sa konkretnim navodom - da li ste ikada koristili analne perle dok ste igrali šah?"


Dvadesetogodišnjak je odgovorio: „Pa, vaša radoznalost je malo zabrinjavajuća, znate – možda ste lično zainteresovani, ali mogu vam reći da ne.

„Kategorično, ne, naravno da ne.



Niman je tužio onlajn platformu Chess.com nakon što je istraga kompanije tvrdila da je "verovatno" varao u više od 100 igara na mreži.

Niman je priznao da je dva puta varao u onlajn mečevima na Chess.com u dobi od 12 i 16 godina, ali je negirao da je to učinio u Sinkfild kupu ili bilo kojoj ličnoj igri. Zatim je u oktobru 2022. podneo tužbu za klevetu protiv Karlsena, Chess.com i Hikarua Nakamure, američkog velemajstora kojeg je Niman optužio da „pojača i pokuša da potkrepi Carlsenove lažne optužbe za varanje“.

Taj slučaj je kasnije odbačen, što je dovelo do vansudskih rasprava o rešavanju ovog pitanja.


Prošlog meseca, Chess.com je saopštio da ostaje pri svom izveštaju o Nimanu, „uključujući da nismo pronašli nikakav odlučujući dokaz da je on varao u bilo kojoj igrici uživo”.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR