Glas Javnosti

OMIKRON NAM SVE BLIŽI! Potvrđen novi soj korone u još jednoj evropskoj zemlji

Svet
Autor: Glas javnosti

Novi soj koronavirusa prijavljuje jedna po jedna zemlja Evrope, a sve je bliži i našoj teritoriji. Sada je zaraza potvrđena i u Austriji.

Dorote fon Lar, virusolog iz austrijske pokrajine Tirol, saopštila je da je u Austriji potvrđeno prisustvo novog soja korona virusa, nazvanog omikron.

Austrijski virusolog je istakla da je novi soj dokazan sekvenciranjem i da, pored prvog slučaja, postoji sumnja u zarazu istim sojem kod 30 osoba.

Vlasti pokrajine Tirol su u subotu uveče prijavile slučaj sumnje u zarazu omikron sojem kod jednog Austrijanca koji se vratio sa putovanja po Africi.

Na bečkom aerodromu Švehat vrši se detaljna kontrola putnika iz južnoafričkih zemalja. Pripadnici vojske s tim u vezi prate tok putovanja, kako bi se sprečilo da neko u zemlju uđe uz zaobilaženje zabrane ulaska iz zemalja juga Afrike, koje je na snazi od petka.

Na snazi je zabrana sletanja avionima iz zemalja juga Afrike, kao i ulazak putnika iz tih država u Austriju. Samo austrijski državljani mogu da uđu u zemlju, ali sa negativnim PCR testom i desetodnevnim karantinom.

Samo austrijski državljani mogu da uđu u zemlju, ali sa negativnim PCR testom i desetodnevnim karantinom.

Nekoliko slučajeva zaraze ovim sojem virusa zabeleženo je u Evropi, uključujući dva slučaja u Velikoj Britaniji i jedan u Belgiji.

ojedinačni sumnjivi slučajevi pronađeni su i u Nemačkoj i Češkoj.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Zvončica u 29.11.2021 12:04:51 h
     0 

Dočekajmo ga sa crvenim tepihom i cvećem!