Glas Javnosti

OLUJA SVE OPUSTOŠILA: Proglašeno vanredno stanje, škole zatvorene (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Oluja Ilenija je pogodila severnu Nemačku u ranim jutarnjim satima. Prema nemačkoj meteorološkoj službi, brzina vetra od 152 kilometara na čas je zabeležena na vhu planine Harc u severnoj Nemačkoj.

Oluja je iza sebe ostavila haos - obarala je drveće i čupala krovove kuća, piše Nova.

Meteorološka služba je u četvrtak upozorila na jake vetrove u seevrnim državama Severna Rajna-Vestfalija i Meklenburg-Zapadna Pomeranija. Navodi se da će loše vreme uticati i na planinske regione južne Nemačke, kao što je Švarcvald.


Nemački nacionalni železnički operater je saopštio da ukida međugradske vozove u nekoliko severnih država – kao što su Donja Saksonija, Bremen, Hamburg, Šlezvig-Holštajn, Meklenburg-Zapadna Pomeranija, Berlin i Brandenburg. Lufthansa je otkazala 20 letova i najavila brojna kašenjenja zbog nevremena.

Vatrogasna brigada Berlina proglasila vanredno stanje

Vatrogasne službe stavljene su u stanje visoke pripravnosti širom zemlje, a berlinska brigada je proglasila vanredno stanje u četvrtak rano ujutru zbog porasta broja poziva za njihove službe.

Nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih brigada je u Berlinu, jer su neke četvrti prijavile da im je drveće popadalo na automobile. Iz Berlina za sada nema izveštaja o povređenima. Vlasti su upozorile ljude da ne ulaze u parkove ili šume u velikim gradovima.

Olujni udari su doveli po poplava u nekim gradovima
Voda je poplavila ulice u Šlezvig-Holštajnu, a nivoi vode su porasli više od 1,5 metara iznad prosečnog nivoa. Voda reke Elbe porasla je za 1,5 metara do 2 metra više nego što je uobičajeno. Međutim, očekivalo se da će olujni talas biti gotovo do 5 sati ujutru, a očekuje se da će poplave biti najveće u lučkom gradu Hamburgu.


Severna Rajna-Vestfalija zatvara škole

Najmnogoljudnija nemačka država, Severna Rajna-Vestfalija je najavila zatvaranje škola za četvrtak. Državna vlada je savetovala roditelje da brinu o deci kod kuće. Druge države poput Donje Saksonije takođe su otkazale nastavu, dok je Bremen premestio nastavio na onlajn režim.

Punkt za testiranje na koronavirus u gradu Kleve na zapadu Nemačke, nije uspeo da izgrži oluju. Vetar je uništio šator drajv in centra, piše nemački Bild. Prema rečima vatrogasaca, povređenih nije bilo.

BONUS VIDEO: Provaljena podmetačina policije u slučaju Periš

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR