Glas Javnosti

NOSIO BOMBU PROTIV OKLOPNIH VOZILA! Poznato odakle je doleteo naoružani dron koji je pao na Zagreb

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Bespilotna letilica koja je nedavno pala na Zagreb Tu-141 nosila je bombu OFAB 100/120, sovjetske je proizvodnje i dizajnirana je da deluje na laka oklopna vozila, vojne objekte i ljudstvo.

Vazduhoplovna bomba efikasna je protiv vojnika na otvorenom terenu i motorizovane pešadije.

Kako je navedeno, fragmenata i snažnih eksplozivnih sastava na bazi TNT-RDX-a.


Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je danas da sada sa sigurnošću mogu da tvrde da je bespilotna letilica, koja je nedavno pala na Zagreb, došla s područja Ukrajine, ali da ostaje pitanje dubine prostora odakle je lansirana i "ko je bio u tom trenutku u Ukrajini".

Banožić je to rekao nakon sastanka saborskog Odbora za odbranu i dodao da su preduzete mere da bi se prikupili podaci i da će nakon toga biti jasnija ruta kretanja letilice.

"Za sada imamo rutu od trenutka kada se letilica pojavila na radarskom sistemu Rumunije možemo da tvrdimo da je došla s područja Ukrajine", rekao je Banožić novinarima.

Ministar je rekao da je razgovarano s ministrom odbrane Ukrajine koji im je dao određena saznanja i tehničku dokumentaciju besposadne letilice Tupoljev 141 na kojoj su načinjene određene modifikacije.

U svetlu toga, kazao je, posmatrali su aviobombu da bi definisali da li je reč o grešci, nameri ili o nekom trećem mogućem scenariju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR