Glas Javnosti

OGROMNO HAPŠENJE U ITALIJI: Trgovina drogom i pranje novca

Svet
Autor: Glas javnosti

Smatra se da je Ndrangeta postala najveća kriminalna organizacija u Italiji, zahvaljujući kontroli nad velikim delom šverca kokaina koji stiže u Evropu, a njen domet se proteže daleko izvan baze u južnom regionu Kalabrije i preko granica zemlje

Više od 50 osoba uhapšeno je u policijskoj akciji protiv kriminalne organizacije Ndrangeta u Italiji, saopštila je danas policija.

Sa više od 400 pripadnika policije, operaciju pod nazivom "Karpantos", predvodio je tužilac Nikola Grateri, jedan od najpoznatijih italijanskih istražitelja protiv mafije.


Policija je saopštila da je 38 osoba zatvoreno, šest je stavljeno u kućni pritvor, a osam je dobilo naređenje da ne napuštaju svoja mesta stanovanja.

Istražitelji su identifikovali različite kriminalne aktivnosti vezane za Ndrangetu, uključujući trgovinu drogom velikih razmera, pranje novca i iznudu.


Smatra se da je Ndrangeta postala najveća kriminalna organizacija u Italiji, zahvaljujući kontroli nad velikim delom šverca kokaina koji stiže u Evropu, a njen domet se proteže daleko izvan baze u južnom regionu Kalabrije i preko granica zemlje.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR